Archive of ‘Askartelu’ category

Tee itse DIY -joulukalenteri keräilijälle

Ensimmäisten joulukalentereiden ilmestyttyä kauppoihin trioni totesi melko yksiäänisesti tahtovansa tänä vuonna kyllä Pokemon -kalenterit. Pokemon -korttien keräily on ollut syksyn hitti alakouluikäisillä ja kalenteritoive ei tullut siis kovinkaan suurena yllätyksenä. Pikainen googletus ei kuitenkaan tarjonnut ratkaisua, saatika miellyttävää ratkaisua kalenteripulaan, joten itse tehty kalenteri alkoi muhia ajatuksissani.

Eräänä hiljaisena iltana piirsin kalenterin ja viimeistelin sen pian ensimmäiseksi askarteluversioksi. Olin lopputulokseen sen verran tyytyväinen, että haluan jakaa sen kanssanne. Kalenterin koko sopii useimmille keräilykorteille ja toivonkin tämän tuovan helpotusta joulukalenterin sisällön ja muodon pähkäilyyn muissakin lapsiperheissä.

Voit ladata joulukalenteritiedoston omalle koneellesi ja tulostaa arkit itse tai tilata valmiit tulosteet Pop up kemujen verkkokaupasta. Keräilykalenteri on tulostettu Fabrianon 120 g/m2 myrkyttömälle mattapintaiselle ekologiselle design -paperille, ja sen hinta on 12,90 €. Mikäli haluat tulostaa kalenterin itse, käytä myös kotona hieman tavallsta paksumpaa paperia, jotta kortit eivät kuulla paperin läpi.

  1. Leikkaa kortit arkeilta paperiveitsellä ja tee esim. nuuttiluulla esitaitokset katkoviivoja pitkin.

popupkemut-diy-joulukalenteri-kerailykortit-3

2. Liimaa tai teippaa laidat kiinni.

popupkemut-diy-joulukalenteri-kerailykortit-23. Valmis korttitasku.

popupkemut-diy-joulukalenteri-kerailykortit-4

Valmiit korttitaskut voi sinetöidä tarralla tai teipillä ja ripustaa nauhalla seinälle tai ikkunalle. Korttitaskut voi myös kiinnittää vaikka joulukuusen muotoon lastenhuoneen oveen.

popupkemut-diy-joulukalenteri-kerailykortit-5 Tosikeräilijät tietenkin sitovat joulukalenterin nippuun kumpparilla. Tämäkin voi olla kätevä tapa säilyttää joulukalenteri. Varsinkin jos lapsia on paljon ja seinät alkavat loppua kesken.

popupkemut-diy-joulukalenteri-kerailykortit

Verkkokaupastemma löytyvät myös supersuositut ja kauniisti pakatut joulukalenterimme, joihin mahtuu isompikin yllätys. 12,90 € hintaista joulukalenteria on saatavilla punaisena ja mustana ja se sisältää 24 paperipussia, 24 kalenteritarraa ja 4 m bakers twine -narua. Joulukalenteritarroja ja paperipusseja myös oman mielen mukaisen kalenterin toteuttamiseen löytyy runsaasti!

popupkemut-joulukalenteri-diy

Iloa joulun odotukseen!

Noora/Pop up kemut

Mustavalkoinen halloween juhla.

popupkemut-halloween-palot-viiriHalloween juhla kuuluu myös aikuisille! Pimeneviin iltoihin on kiva totutella isommalla porukalla. Naamiaiset, illanistujaiset tai vaikka illallinen pitkän kaavan mukaan kerää ystävät yhteen. Mustavalkoinen halloween -tyyli taipuu moneen. Satsaa nyt muutamiin näyttäviin paperikoristeisiin ja hyödynnä Pop up kemujen ladattavat ja tulostettavat Halloween -diyt.

popupkemut-halloween-kissaviiri-pallotMustavalkoista tyliä maustetaan tänä talvena kullalla. Kimaltelevat uutuudet ja vanhat suosikit tuovat juhlan tuntua pieninä ripauksinakin. Pop up kemujen musta kissaviiri sopii yhtä hyvin teemajuhliin kuin halloween -kemuihin. Kissoille on teipattu kimaltelevat silmät glitter-teipistä!

popupkemut-halloween-kissaviiriLataa kissaviiri käyttöösi ja tulosta mustalle paperille pelkät ääriviivat tai valkoiselle paperille mustat kissat.

popupkemut-halloween-diy-kakku
Helppo herkkubuffet järjestyy valkoisen kakun ja kuppikakkujen, sekä halloweenin henkeen tietysti karkkien ympärille. Red velvet Cake on saanut koristeekseen Pop up kemujen askarteluarkistä löytyvät lepakot ja viirit. Komeuden kruunaa Arctic Chocin mieletön valkosuklaapääkallo (Roobertin Herkku).

Kattauksessa on käytetty ajattomia keraamisia kakkuständejä, suuri valkoinen ja pienempi musta kakkuständi sopii ihanasti myös kynttilöiden jalustaksi. Pienempi kakkuständi mahtuu suuren lasikuvun sisään, noin vaikka joulukodin koristelua jo ajatellen.

popupkemut-halloween-karkitKarkkien tarjoiluun soveltuu erinomaisesti kuppikakkuvuoka, ja erityisen kauniisti herkut voi tarjoilla pienistä lasipurkeista. Lasipurkkeihin on kätketty Roobertin Herkun karkkeja ja purkit on koristeltu mustilla glitter -pakettikorteilla/koristeilla ja tulostettavilla pikkuviireillä.

Pop up kemujen raidallisiin paperipilleihin on kiinnitetty kuumaliimapyssyllä askarteluarkilta löytyvät pienet lepakot. Läpinäkyvät, kannelliset muovipullot ovat syksyn uutuuksia ja soveltuvat mainiosti myös lastenjuhliin. Kestävät ja pestävät!

Lataa Pop up kemujen askarteluarkki käyttöösi!

popupkemut-halloween-kuppikakkukoristeet-viiritHerkullinen kuppikakku ei välttämättä tarvitse hauskaa viiriä kummempaa koristetta. Leikkaa viirit ja kiinnitä coctailtikkuihin esim. kuumaliimalla tai paperiliimalla. Kuppikakut ja kakun voit myös hankkia valmiina! Kanniston leipomon Red Velvet -täytekakku ja Brooklyn Bakeryn Brklyn’s Famous Red Velvet w/ Cream Cheese Frosting  toimivat tässä erinomaisesti!

popupkemut-halloween-pallot

Uusia mustavalkopilkullisia paperilyhtyjä on saatavilla kahdessa eri koossa, ø 41 cm ja ø 30,5 cm. Kaunis kullan värinen paperilyhty tuo säihkettä myös talven juhliin! Lasikuvut ovat uutuuksia valikoimissamme ja löydät ne täältä!

Tunnelmallista Halloween -aikaa ja pöö teille!

Noora/Pop up kemut

Järjestä hauskat Noodoll juhlat + DIY ohjeet ja sisällöt!

popupkemut-noodoll-teemajuhla

Nyt on aika järjestää mahtavat Noodoll-kemut!

Mutta mikä Noodoll?

Japanilaisen suunnittelijan kynästä Lontoolaisyritykselle vuonna 2010 syntyneet hauskat hahmot ovat kasvamassa aikamme Miffyiksi ja Hello Kittyiksi. Nuudelimaailmassa elävät riisimonsterit ovat tämän menestystarinan takana. Kahdesta hahmosta (Ricemon and Riceroar) alkunsa saanut villitys kasvaa vuosi vuodelta; pehmolelujen, sekä paperitavaran lisäksi myös uusilla tuotteilla. Ranskalaisen My Little Dayn ja Noodoll:in yhteistyössä syntyi tämä ilahduttava juhlatuotemallisto, joka puhuttelee monen ikäisiä juhlijoita ja varmasti tyttöjä ja poikia yhtälailla.

Juhlien järjestäjälle teema on herkullinen ja täynnä mahdollisuuksia. Plkistetty juhlateema sopii moderniin makuun. Teematuotteita on helppo yhdistellä yksivärisiin juhlatarvikkeisiin.

popupkemut-noodoll-juhlatuotteet

Juhlatarvikkeet löydät helposti Pop up kemujen verkkokaupasta. Paperilautaset (kaksi erilaista) 4,90 €/8 kpl, lautasliinat (kaksi erilaista) 4,90/20 kpl, paperimukit (kaksi erilaista) 4,90/8 kpl ja paperipussit 4,50 €/10 kpl.

popupkemut-noodoll-teemajuhla-maitotolkitMy Little Day tarjoaa juhlateemaan sopivat askarreltavat kaupan päälle! Lataa tästä: Harmaa maitotölkki, vaaleanpunainen maitotölkki, mintun värinen maitotölkkiHello -teksti ja korvat. ja taittele hauska pieni ”maitotölkki” kaverilahjoille tai tarjoiluille. Alkuperäinen ohje löytyy My Little Day:n sivuilta ja se on julkaistu ranskaksi.

  1. Tulosta valitsemasi hahmo/tölkki jämäkälle paperille ja leikkaa ääriviivoja pitkin.
  2. Käytä taittoluuta tai paina kevyesti paperiveitsellä taittoviivoja pitkin niin, että saat tehtyä kauniit taitokset. Taittele kaikkia viivoja pitkin ennen kasaamista.
  3. Sulje pohja ja täytä halutessasi pienillä yllätyksillä.
  4. Teippaa tölkin suuaukko kiinni.

(Harmaalle tölkille voit halutessasi liimata vielä korvat ja tulostaa Hello -tekstin tai kirjailla omia tekstejäsi hahmojen suuhun.)

noodoll-maitotolkki-taitteluohje

Tulosta vielä tämä yksinkertainen Nuudelikaupungin siluetti  ja kääri rullalle kaverilahjapussiin tai kata juhlapöytään tabletiksi. Pienille värittäjille sopivat erinomaisesti myös OMY:n kumitettavat taikatussit ja erityisen helposti pestävät uutuustussit. Tussit ovat myös mainio lahjaidea!

popupkemut-noodoll-varityskuva

Leijuva ilmapallo on DIY -juhlajärjestäjän unelma

Ilmapallo on mitä monipuolisin juhlasomiste. Pallot sopivat lasten juhlaan, mutta monipuolisesta tarjonnasta löytyy aikuisten juhliin ja arvokkaisiinkin tilaisuuksiin sopivia palloja. Perusväristen pallojen lisäksi tarjolla on metallinhohtoisia palloja ja läpinäkyviä palloja, jotka confetilla täytettynä ovat hienostunut juhlarekvisiitta. Myös tyylikkäät painetut ilmapallot ovat hauska lisä juhliin ja niitä kannattaa yhdistellä yksivärisiin palloihin. Valmiisiin lajitelmiin on kerätty tyylikkäitä väriyhdistelmiä, jotka helpottavat juhlien järjestäjää valinnanpaljouden keskellä.

Ilmapallo sopii erinomaisen hyvin myös tuunattavaksi. Palloihin voi piirtää, niitä voi maalata ja koristella erityisen hauskoiksi tai juhlaviksi. Eerikinkadun myymälästä noudettuna ilmapallot saa myös valmiiksi heliumilla täytettyinä, jolloin juhlavat pallot kohoavat kohti taivasta kauniina kimppuina.

Keräsimme tähän juttuun hauskoja ideoita, joilla tuunaat ilmapalloista aivan eritisen hauskoja tai kauniita. Vieläpä helposti.

diy-morsian-polttarit-ilmapallot

Polttariseurueet etsivät usien hauskoja, mutta kauniita ja edullisia tapoja somistaa vuokrattua juhlatilaa. Ehdotan usein seuruelle ilmapalloja, vaikka niihin suhtaudutaan usein hymistellen. Törmäsimme näihin kauniisiin morsiamelle räätälöityihin ilmapalloihin Balloon Time -blogissa. Juttu on hyvä esimerkki siitä kuinka kauniin somisteen juhlaan ilmapalloista saa. Hauskat morsiamelle suunnatut viestit syntyvät vaaleanpunaiseen ilmapallolajitelmaan helposti tussilla. Polttariseurueille ja Put a ring on it -teemaan sopivat hyvin myös Pikkuprinsessa -teeman 40 mm tarrat, joilla voi koristella vaikka skumppalasit!

diy-palmunlehti-ilmapallot

Myös nämä supertyylikkäät kasvien lehtikuviolla koristellut pallot sopivat hempeän tyttömäisiin juhliin. Balloon Time -blogista löydät ohjeet ja tulostettavat palmunlehdet ilmapallojen toteuttamista varten. Samaisesta blogista löytyy myös lisää kuvia tästä superkauniista juhlasta ja ilmapalloista juhlapöydän koristeena, osana kattausta. Herkkä tropiikin tunnelma syntyy vaaleanpunaista, valkoista ja kasvien vihreää sävyä yhdistelemällä.

diy-halloween-ilmapallot

Lokakuussa juhlitaan taas halloween -teemalla ja toivotetaan pimeät syysillat tervetulleiksi kauhistuttavin kemuin. Halloween juhlaan sopivat musta, valkoiset, oranssit ja lilat ilmapallot. Pop up kemujen Halloween -teemassa on myös ripaus minttua, joka sopii myös vihreiden pallojen kaveriksi zombie -teemaan.

Tyylikkäät hämähäkki-pallot syntyvät kun heliumilla täytettyyn palloon kiinnitettyyn naruun lisätään hämähäkki. DIY -ohje ja kuva Studio Diy.

diy-halloween-silmapallot

Myös nämä hiukan koomisetkin simämunailmapallot ovat Studio Diy:n käsialaa ja ohje niiden tekemiseen löytyy Balloon Time -blogista. Valkoiseen palloon on tussilla piirretty silmiä. Tussin sijaan tässä voisi käyttää myös akryylimaalia.

diy-kummitus-halloween-ilmapallot

Balloon Time -blogista löytyvät vielä nämä veikeät kummitukset. Halloween -koristeidenhan ei tarvitse olla pelottavia! Kummitusilmapallojen toteutukseen tarvitset valkoisia ilmapalloja, valkoista silkkipaperia, tussit ja kaksipuolista teippiä.

diy-confetti-ilmapallot

Pian alkava pikkujoulukausi korkkaa talven juhlakauden. Myös jouluun mahtuu leikkisyyttä, väriä ja kepeyttä enemmän kuin ennen. Perinteinen skandinaavinen joulu värittyy pienillä hauskoilla yksityiskohdilla. Juhlavat Confetissa dipatut ilmapallot sopivat yhtä hyvin pikkujouluihin kuin pitkien pyhien ilahduttajiksi.

diy-joulukuusi-jouluvalot

Tai mitäpä jos koristelisit kuusen tänä vuonna hieman leikkisämmin? Balloon Time -blogista löydät ohjeet jouluvaloin koristeltujen ilmapallojen tekemiseen.

diy-maalatut-ilmapallot

Vuosi päättyy metallinhohtoisissa tunnelmissa. Ylelliset kultamaalilla viimeistellyt ilmapallot somistavat kattauksen. Vuoden vaihtuessa uuteen lasketaan viimeiset sekunnit. Kun kello näyttää keskiyötä poksuatetaan confetilla täytetyt ilmapallot!

Ilmapalloista todella on moneksi! Ne sopivat vuoden jokaiseen juhlaan. Tutustu kattavaan ilmapallovalikoimaamme verkkokaupassa ja nouda täytetyt ilmapallot Eerikinkadun myymälästämme.

Ananas bananas mitkä juhlat!

Hauska ananasteema sopii kevään ja kesän juhliin myös aikuiseen makuun! Iloinen keltainen on ihana pääsiäsiväri, mutta sopii juhlapöytään myös kesän kuumetessa. Keräilimme ihania vinkkejä ja ohjeita, joiden avulla järjestät kepeät ja kauniit ananasjuhlat!

popupkemut-ananas-juhlat

Ananasorigamitaittelut pilleihin Sugar and Charm. Ananasmaiset pääsiäismunat Studio Diy.

popupkemut-ananas-juhlat-2

Ananas juhlakutsut rakentuvat paperimukiin, ohje: Oh Happy Day. Ruskeista paperipusseista maalaamalla syntyvät Ananas lahjapussit, The House That Lars Built.

popupkemut-ananas-3

Paperihedelmät Mr Printables ja ladattava & tulostettava Ananas-juhliste Maiko Nagao.

Psst.!
Loppuun vielä pieni giweaway. Pop up kemut -Ananasviiri!
Lataa, askartele ja tulosta! popupkemut-ananas-tulostetteva.

Pilkistävä pupu

On aika pupuaskartelujen! Lataa käyttöösi helppo askarteluarkki, jonka voit tulostaa valitsemallesi väripaperille. Leikkaa puput arkilta ja niittaa kappaleet rinkuloiksi, joiden väliin sopii pujoittaa lautasliina. Pupu voi kannatella myös pääsiäismunaa.

popupkemut-paasiainen-feelis-1

Kauniit kattaustarvikkeet sesongin väreissä löydät kemukaupasta kevät- ja pääsiäinen -kategorian alta.

popupkemut-paasiainen-feelis-2

Lataa askarteluarkki käyttöösi tästä: popupkemut-paasiaspuput.

popupkemut-paasiaspuput copy

popupkemut-paasiainen-feelis-3

Paperisulat syntyvät viimevuotisen askarteluarkin mukaan. Sulkaviiri ja tulostusarkki löytyy täältä.

LOVE! – askartele ystävänpäiväkoristeet

popupkemut-ystavanpaiva-viiri

Ammutaan rakkauden nuolia! Sujauta ystävälle kuoreen viesti tai leikkaa monta sydäntä ja pari nuolta viiriksi asti. Pop up kemut tarjoaa nämä söpöt askarreltavat.

popupkemut-ystavanpaiva-diy

Lataa nuolet koneellesi ja tulosta tästä: popupkemut-loveviiri. Huom! nuolet ja teksti ovat  peilikuvana, näin mahdolliset hudit viivan kanssa jäävät taustapuolelle piiloon yksipuolisissa toteutuksissa.

Lataa sydämet tästä: popupkemut-ystavanpaiva-sydan!

Katso edellisestä postauksesta kuinka nuolet koristavat vaikka kattausta. Vielä ehdit osallistua ihanaan karkkibuffet-arvontaan. Osallistumisaikaa on 14.2. asti.

Tee itse – Helppo DIY paperitähti

Viikko sitten tapasin ystäväni taittelemassa näitä paperitähtiä työpaikkansa koristeeksi. Tutkin askaretta sivusta ja intouduin tietenkin kysymään miten tuollainen tähti syntyy. ”Tosi helposti, teen näitä joka joulu paljon” Helppo ja kaunis tähti todella onkin. Askareesta selviää aivan ilman origamimaista ähellystä.

popupkemut-joulutahti-diy-1

Tarvitset: kauniisti taittuvaa paperia tai kartonkia, sakset, teippiä tai liimaa (viivottimen).

popupkemut-joulutahti-diy-2

Aloita taittamalla kaksi neliön muotoista paperia kahtia ja kolmioiksi. Avaa taitokset.

popupkemut-joulutahti-diy-3

Leikkaa kuvan osoittamiin kohtiin neljä 3 cm pituista halkiota.

popupkemut-joulutahti-diy-4

Taita kärjet kolmioiksi.

popupkemut-joulutahti-diy-5

popupkemut-joulutahti-diy-6

Liimaa tai teippaa yksi tähden sivu aina toisen päälle. Sivut eivät mene aivan päällekkäin, vaan toiseen reunaan tulee noin puolen sentin matkalta näkyviin alempaa sivua.

popupkemut-joulutahti-diy-7

popupkemut-joulutahti-diy-8

Lopuksi sinulla on kaksi saman muotoista ja kokoista tähden kappaletta, jotka tulee liittää yhteen. Kappaleet pysyvät parhaiten kiinni toisissaan kuumaliimalla.Laita tipat kuumaliimaa tähden sisäkulmiin ja paina toinen kappale näitä vasten.

popupkemut-joulutahti-diy-9

Pidä kappaleita hetken vastakkain niin, että kuumaliima ehtii tarttua.

popupkemut-joulutahti-diy-1_(1)

Viritä ikkunaan, käytä kattauksessa tai askartele lahjaksi. Ihan mainio vielä uutena vuotenakin!

DIY paperirusetit

Helppo ja näyttävä paperiaskartelu olkaapa hyvä! Koristele paketit, pahvimukit, kuppikakkuvuoat, coctailtikut tai tee vaikka viiriksi asti. Miksei kutsun koristeeksikin tai plaseeraukseen?

popupkemut-rusetti-diy-blogiin-3

popupkemut-rusetti-diy-blogiin-2

Tulosta paperirusetit haluamallesi paperille ja leikkaa kuviot irti. Kiinnitä rusetit kekseltä liimalla ja kartonginpalalla tai käytä rusetin väriin sopivaa paperiteippiä. Mikäli tulostimesi ei suostu syöttämään ulos sopivaa paperia tee yhdestä rusettiarkista kaavat ja jäljennä haluamallesi paperille niin monta rusettia kuin jaksat. 

popupkemut-rusetti-diy-blogiin

Lataa PDF-tiedosto käyttöösi täsä: popupkemu-paperirusetti-tulostettava

Mukavia askarteluhetkiä ja muistakaahan jättää palautetta ja jakaa kuvat onnistumisista!

Tee itse ihana joulukalenteri

popupkemut-joulukalenteri-feelis

popupkemut-joulukalenteri-feelis2

Mietitkö vaihtoehtoa perinteiselle paperikalenterille tai suklaakalenterille? Haluaisitko piilottaa kalenteriin ihania yllätyksiä, mutta jokapäiväinen suklaa-annos ei innosta? Tekisit itse, mutta se on vaivalloista… Entä jos se ei olisikaan – jos saatavilla olisi ihana, helppo DIYjoulukalenteri!

popupkemut-diy-joulukalenteri-mustavalkoinen

DIY joulukalenteripaketti sisältää 24 kpl paperipussia, 24 numerotarraa, 4 m bakers twine -narua ja rullan laadukasta mt-masking tape -washiteippiä. Kalenteri on saatavilla mustavalkoisena, neonvärisenä, punavalkoisena tai kauniin pastellin sävyissä. Kaikkiin kalentereihinvoit valita myös voimapaperin väriset paperipussit.

Piilota pusseihin haluamasi jouluyllätykset ja askartele kalenteri roikkumaan tai teippaa vaikka seinään joulukuusen muotoinen kalenteri. Anna mielikuvituksen lentää ja muista, että parhaat ideat saattavat syntyä yöaikaan. Silloinhan se on kalenteri täytettäväkin, että sisältö pysyy salaisuutena pienille pussien rapistelijoille!

1 2