Archive of ‘joulu’ category

Tee itse DIY -joulukalenteri keräilijälle

Ensimmäisten joulukalentereiden ilmestyttyä kauppoihin trioni totesi melko yksiäänisesti tahtovansa tänä vuonna kyllä Pokemon -kalenterit. Pokemon -korttien keräily on ollut syksyn hitti alakouluikäisillä ja kalenteritoive ei tullut siis kovinkaan suurena yllätyksenä. Pikainen googletus ei kuitenkaan tarjonnut ratkaisua, saatika miellyttävää ratkaisua kalenteripulaan, joten itse tehty kalenteri alkoi muhia ajatuksissani.

Eräänä hiljaisena iltana piirsin kalenterin ja viimeistelin sen pian ensimmäiseksi askarteluversioksi. Olin lopputulokseen sen verran tyytyväinen, että haluan jakaa sen kanssanne. Kalenterin koko sopii useimmille keräilykorteille ja toivonkin tämän tuovan helpotusta joulukalenterin sisällön ja muodon pähkäilyyn muissakin lapsiperheissä.

Voit ladata joulukalenteritiedoston omalle koneellesi ja tulostaa arkit itse tai tilata valmiit tulosteet Pop up kemujen verkkokaupasta. Keräilykalenteri on tulostettu Fabrianon 120 g/m2 myrkyttömälle mattapintaiselle ekologiselle design -paperille, ja sen hinta on 12,90 €. Mikäli haluat tulostaa kalenterin itse, käytä myös kotona hieman tavallsta paksumpaa paperia, jotta kortit eivät kuulla paperin läpi.

  1. Leikkaa kortit arkeilta paperiveitsellä ja tee esim. nuuttiluulla esitaitokset katkoviivoja pitkin.

popupkemut-diy-joulukalenteri-kerailykortit-3

2. Liimaa tai teippaa laidat kiinni.

popupkemut-diy-joulukalenteri-kerailykortit-23. Valmis korttitasku.

popupkemut-diy-joulukalenteri-kerailykortit-4

Valmiit korttitaskut voi sinetöidä tarralla tai teipillä ja ripustaa nauhalla seinälle tai ikkunalle. Korttitaskut voi myös kiinnittää vaikka joulukuusen muotoon lastenhuoneen oveen.

popupkemut-diy-joulukalenteri-kerailykortit-5 Tosikeräilijät tietenkin sitovat joulukalenterin nippuun kumpparilla. Tämäkin voi olla kätevä tapa säilyttää joulukalenteri. Varsinkin jos lapsia on paljon ja seinät alkavat loppua kesken.

popupkemut-diy-joulukalenteri-kerailykortit

Verkkokaupastemma löytyvät myös supersuositut ja kauniisti pakatut joulukalenterimme, joihin mahtuu isompikin yllätys. 12,90 € hintaista joulukalenteria on saatavilla punaisena ja mustana ja se sisältää 24 paperipussia, 24 kalenteritarraa ja 4 m bakers twine -narua. Joulukalenteritarroja ja paperipusseja myös oman mielen mukaisen kalenterin toteuttamiseen löytyy runsaasti!

popupkemut-joulukalenteri-diy

Iloa joulun odotukseen!

Noora/Pop up kemut

Joulutorttu uudella twistillä

joulutorttu-uudella-twistilla1

joulutorttu-uudella-twistilla2

Etsiskelin jotain uutta ja hauskaa tapaa toteuttaa peinteinen joulutorttu. Torttu on sellaisenaan monen makuun, kausiherkkuna sitä popsitaan kuukausi ja sitten tämän hyrrän muotoisen voitaikinasta/lehtitaikinasta tehdyn kausiherkun aika on ohi. Tortut on helppo pyöräyttää pikaisesti ja tarjota lämpiminä yllätysvieraillekin. Kaipasin kuitenkin vaihtelua makuun ja tarjoiluasuun. Lähdin ensin etsimään netistä ja sitten soveltamaan. Syntyi helppo ja kaunis joulukierre – sen verran hyvin onnistunut tuunuas, että tämä ansaitsee tulle jaetuksikin!

joulutorttu-uudella-twistilla-3

Joulukierre paistetaan kuppikakkuvuoissa ja täytetään hieman korvapuustin tapaan. Pinnalleen se saa tomusokeria, sokerikuorrutetta tai karkkihippuja. Miksei nonparellejakin.

TARVITSET:

paketti  lehtitaikina tai voitaikinalevyjä

1/2 prkkua luumuhilloa/omenahilloa

2 ruokalusikallista fariinisokeria

1 tl kanelia

päälle koristeita mieltymystesi mukaan

Nosta lehtitaikinalevyt sulamaan voipaperin päälle. Sivele sulaneille taikinalevyille luumuhilloa, ripottele päälle fariinisokeria ja kanelia. Kääri levyt rullalle ja kiinnitä sivu sivelemällä se vedellä. Leikkaa rulla kahtia. Aseta rullat pystyyn kuppikakkuvuokiin. Paista 200 °C uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Koristele.

Kuppikakkuvuoat ja koristeet löydät kaupasta.

joulutorttu-uudella-twistilla-5

joulutorttu-uudella-twistilla-4

Rentoa joulunalusmeininkiä! Noora/Pop up kemut

Tee itse – Helppo DIY paperitähti

Viikko sitten tapasin ystäväni taittelemassa näitä paperitähtiä työpaikkansa koristeeksi. Tutkin askaretta sivusta ja intouduin tietenkin kysymään miten tuollainen tähti syntyy. ”Tosi helposti, teen näitä joka joulu paljon” Helppo ja kaunis tähti todella onkin. Askareesta selviää aivan ilman origamimaista ähellystä.

popupkemut-joulutahti-diy-1

Tarvitset: kauniisti taittuvaa paperia tai kartonkia, sakset, teippiä tai liimaa (viivottimen).

popupkemut-joulutahti-diy-2

Aloita taittamalla kaksi neliön muotoista paperia kahtia ja kolmioiksi. Avaa taitokset.

popupkemut-joulutahti-diy-3

Leikkaa kuvan osoittamiin kohtiin neljä 3 cm pituista halkiota.

popupkemut-joulutahti-diy-4

Taita kärjet kolmioiksi.

popupkemut-joulutahti-diy-5

popupkemut-joulutahti-diy-6

Liimaa tai teippaa yksi tähden sivu aina toisen päälle. Sivut eivät mene aivan päällekkäin, vaan toiseen reunaan tulee noin puolen sentin matkalta näkyviin alempaa sivua.

popupkemut-joulutahti-diy-7

popupkemut-joulutahti-diy-8

Lopuksi sinulla on kaksi saman muotoista ja kokoista tähden kappaletta, jotka tulee liittää yhteen. Kappaleet pysyvät parhaiten kiinni toisissaan kuumaliimalla.Laita tipat kuumaliimaa tähden sisäkulmiin ja paina toinen kappale näitä vasten.

popupkemut-joulutahti-diy-9

Pidä kappaleita hetken vastakkain niin, että kuumaliima ehtii tarttua.

popupkemut-joulutahti-diy-1_(1)

Viritä ikkunaan, käytä kattauksessa tai askartele lahjaksi. Ihan mainio vielä uutena vuotenakin!

Inspiroidu kattamaan kauniisti kertiksillä!

popupkemut-joulukattaus-kulta-blogiin

Kultaa ja kimallusta synkkään talviaikaan kaipaava kattaa pöydän runsaasti. My Little Day:n tähtilautaselle on katettu alkupaloiksi suuri paperitähti. Isokokoiset paperikoristeet tuovat kattaukseen ja koristeluun näyttävyyttä. Koristele pöytä confetilla tai viirinauhalla. Joskus on parempi olla villi kuin hillitty!

popupkemut-joulukattaus-musta-blogiin

Graafisen tyylikäs kattaus sopii pelkistettyyn sisustukseen ja aikuisten juhlaan. My Little Day:n mustin rusetein kuvioitu kertakäyttölautanen on kaunis ja ajaton. Puiset kertakäyttöaterimet pelastavat kattauksen silloin, kun omat ruokailuvälinevarastot eivät riitä.

Panosta pöydän koristeluun. Askartele kauniita koristeita paperista tai piilota vieraille hauskoja viestejä pakettikortteihin. Entä mitä jos kätkisit kortteihin kysymyksiä, jotka johdattelevat toisilleen vieraammatkin keskusteluun?

popupkemut-joulukattaus-punainen-blogiin

Pikkuveljen kattaus kutsuu pöytään poron kaveriksi. MeriMeri:n suloinen Poro-muki on todellinen jouluisen juhlapöydän showstopper. Tämän kivan kaverin kanssa viihtyy pienempikin juhlavieras. My Little Day:n chevron kuvioitu punavalkoinen lautanen sopii särmikkääseen kattaukseen.

Aina ei ole ehkä perusteltua kieltää kaikkia leikkejä ruokapöydässä. Pienen ihmisen on vaikea jaksaa istua juhlapöydässä pitkän kaavan mukaan. Varaa siis pienille vieraille pöytään oma askare; kattaukseen sopiva lelu tai piilota lautasen alle vaikka pieni väritysvihko.

popupkemut-joulukattaus-vihrea-blogiin

Vihreä ja vehreä kattaus syntyy yhdistelemällä eri vihreän sävyjä ja keräämällä luonnon materiaaleja kattauksen koristajaksi. Kävyt, kuusenoksta, männynoksat ja erilaiset yrtit sopivat erityisen kauniista talviseen kattaukseen. Vihreä raikastuu saadessaan rinnalle valkoisen. Älä arkaile tehdä runsaita koristeita eri materiaaleja yhdistellen.

Käytä kattauksessa kertakäyttöastioita, aterimia, lasia ja porsliinia rohkeasti. Älä pingota omien varastojen riittävyyden kanssa, vaan valitse rohkeasti kertakäyttöastioita myös juhlapöytään. Ota lapset mukaan koristeluun ja kerätkää yhdessä materiaaleja koristeluun metsästä.

My Little Day:n paperilautaset, eläinkoristeet ja kimaltelevat kuuset löydät verkkokaupasta.

Mutta nyt on aika äänestää! Klikkaa itsesi kilpailuun tästä ja kerro meille mikä oli suosikkisi näistä kattauksista. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan 50 € arvoinen vapaavalintainen kemupaketti.

kattausaanestys-blogiin

Inspiroidu netin ihanista DIY joulukalenteritoteutuksista!

popupkemut-joulukalenteridiy-1 popupkemut-joulukalenteridiy2

popupkemut-joulukalenteridiy3

Ensi sunnuntaina koittaa ensimmäinen adventti ja viikon päästä maanantaina aukeaa ensimmäinen kalenteriluukku. Vielä ehdit hyvin askarrella ihanan kalenterin. Keräsimme tähän muutaman kalenterisuosikkimme. Pop up kemujen DIY-joulukalenterituotteet ehtivät viikonlopuksi perille kun teet tilauksesi viimeistään keskiviikkona 26.11.

1. Ranskalainen tavarantoimittajamme My Little Day on toteuttanut tämän ihanan timanttikalenterin. Kalenterin toteuttamiseen tarvitset valitsemiasi papereita ja numerot. Numerokortit löytyvät verkkokaupastamme.

2. ja 3 La Maison De LouLou:n blogista löydät kuusen muotoisten joulukalentereiden teko-ohjeet. Klikkaa auki Holiday Craft -nettilehti, joka on lukemisen arvoinen muutenkin. Numero 2. ohjeen löydät tämän linkin takaa.

4. Snug-studion Nido-lehdelle suunnittelema talvinen joulukuvaelma syntyy vaikka lasten kanssa yhdessä askarrellen.

5. Ohjeet Oh Happy Day:n kuusimetsään löytyvät heidän blogistaan.

Iloisia askarteluhetkiä ja innostunutta tohinaa pimeisiin iltoihin!

 

Tee itse ihana joulukalenteri

popupkemut-joulukalenteri-feelis

popupkemut-joulukalenteri-feelis2

Mietitkö vaihtoehtoa perinteiselle paperikalenterille tai suklaakalenterille? Haluaisitko piilottaa kalenteriin ihania yllätyksiä, mutta jokapäiväinen suklaa-annos ei innosta? Tekisit itse, mutta se on vaivalloista… Entä jos se ei olisikaan – jos saatavilla olisi ihana, helppo DIYjoulukalenteri!

popupkemut-diy-joulukalenteri-mustavalkoinen

DIY joulukalenteripaketti sisältää 24 kpl paperipussia, 24 numerotarraa, 4 m bakers twine -narua ja rullan laadukasta mt-masking tape -washiteippiä. Kalenteri on saatavilla mustavalkoisena, neonvärisenä, punavalkoisena tai kauniin pastellin sävyissä. Kaikkiin kalentereihinvoit valita myös voimapaperin väriset paperipussit.

Piilota pusseihin haluamasi jouluyllätykset ja askartele kalenteri roikkumaan tai teippaa vaikka seinään joulukuusen muotoinen kalenteri. Anna mielikuvituksen lentää ja muista, että parhaat ideat saattavat syntyä yöaikaan. Silloinhan se on kalenteri täytettäväkin, että sisältö pysyy salaisuutena pienille pussien rapistelijoille!