Archive of ‘muffinssivuoat’ category

Joulutorttu uudella twistillä

joulutorttu-uudella-twistilla1

joulutorttu-uudella-twistilla2

Etsiskelin jotain uutta ja hauskaa tapaa toteuttaa peinteinen joulutorttu. Torttu on sellaisenaan monen makuun, kausiherkkuna sitä popsitaan kuukausi ja sitten tämän hyrrän muotoisen voitaikinasta/lehtitaikinasta tehdyn kausiherkun aika on ohi. Tortut on helppo pyöräyttää pikaisesti ja tarjota lämpiminä yllätysvieraillekin. Kaipasin kuitenkin vaihtelua makuun ja tarjoiluasuun. Lähdin ensin etsimään netistä ja sitten soveltamaan. Syntyi helppo ja kaunis joulukierre – sen verran hyvin onnistunut tuunuas, että tämä ansaitsee tulle jaetuksikin!

joulutorttu-uudella-twistilla-3

Joulukierre paistetaan kuppikakkuvuoissa ja täytetään hieman korvapuustin tapaan. Pinnalleen se saa tomusokeria, sokerikuorrutetta tai karkkihippuja. Miksei nonparellejakin.

TARVITSET:

paketti  lehtitaikina tai voitaikinalevyjä

1/2 prkkua luumuhilloa/omenahilloa

2 ruokalusikallista fariinisokeria

1 tl kanelia

päälle koristeita mieltymystesi mukaan

Nosta lehtitaikinalevyt sulamaan voipaperin päälle. Sivele sulaneille taikinalevyille luumuhilloa, ripottele päälle fariinisokeria ja kanelia. Kääri levyt rullalle ja kiinnitä sivu sivelemällä se vedellä. Leikkaa rulla kahtia. Aseta rullat pystyyn kuppikakkuvuokiin. Paista 200 °C uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Koristele.

Kuppikakkuvuoat ja koristeet löydät kaupasta.

joulutorttu-uudella-twistilla-5

joulutorttu-uudella-twistilla-4

Rentoa joulunalusmeininkiä! Noora/Pop up kemut

Askartele kivat juhlavalot!

popupkemut-muffinssivuokavalot

Tuunaa vanha valosarja tilaisuuteen sopivaksi paperisilla muffinssivuoilla. Ihana valosarja syntyy helposti paperiveitsellä ja kahdella viillolla vuoan pohjaan. Valitse valosarjaan yhteensopivia värejä tai ole tyylikkään mustavalkoinen. Valosarja koristaa paitsi juhlatilaa, myös keittiötä, lastenhuonetta, parveketta… Aikaa askarteluun kuluu 5-10 minuuttia.

muffarivuoat

Valitse suosikkivärisi ja etsi vanha valosarja valmiiksi. Kaikki söpöt muffinssivuoat löydät helposti: http://www.popupkemut.fi/category/75/muffinssivuoat-ja-kulhot