Archive of ‘Yleinen’ category

Rapujuhlat kepeämpään tyyliin

Rapujuhlat ovat mukava alkusyksyn juhla. Kokoonnutaan yhteisen pöydän ympärille nautiskelemaan lämpimän kesäyön tunnelmasta ja punaisista saksiniekoista. Rapujuhlien kattaus ja tarjoilut ovat kuin parhaita perinteitä, klassikot toimivat aina, mutta moni etsii koristeluihin ja kattaukseen uutta ideaa.

popupkemut-rapujuhlat-koristeet-paperikoristeet-paperipallot

popupkemut-rapujuhlat-koristeet-viirinauha

Pop up kemujen Rapurallaa -teematuotteet tarjoavat vaihtelua perinteiseen rapukattaukseen, rikastuttavat klassista kattausta ja piristävät juhlan ilmettä. Rapurallaa -teeman värimaailma koostuu punaisesta paletista, jota piristää välimeren siniset sävyt. Kirkkaan punaisen rinnalle on tuotu oranssin eri sävyjä, lohenpunainen ja ripaus persikkaa. Valkoinen, luonnonvalkoinen ja hiekka rauhoittavat tunnelmaa. Hyödynnä kattauksessa luonnon materiaaleja ja kata pöytään pellavaliina.

Viiriä ei aina tarvitse ripustaa, vaan se voi koristaa juhlapöytää ja kiemurrella kattauksen keskellä. Rapurallaa -viiri on saanut seurakseen teemaan sopivista papereista leikattuja pieniä lippuja. Näin piristät viirin kuin viirin ilmettä.

popupkemut-rapujuhlat-kattaus-idea

popupkemut-rapujuhlat-kattaus

Ravut maistuvat paitsi isossa porukassa, myös ihan kahden kesken. Kaunis illallinen omalla parvekkeella tai kuistilla, on vaivan arvoinen. Ravut voi tarjoilla myös valmiina annoksina vaikka leivän ja levitteiden kera. Kattauksessa kertakäyttöastioiden, lasipurkkien ja porsliinien yhdisteleminen toimii kivasti.

popupkemut-rapujuhlat-kattaus-kahdelle

Rapurallaa -teeman tarroilla koristelet lasipullot, purkit ja kortit kätevästi. Hyödynnä tarroja sellaisenaan tai leikkele erilaisista pahveista tarroille alustat, jotka kiinnittyvät etiketin tapaan paperinarulla, juuttinarulla tai nahkanarulla kattauksen astioihin. Pienellä vaivalla juhliin tulee näin ylellinen, viimeistellyn tunnelman.

popupkemut-rapujuhlat-kattaus-juomat

Tutustu koko kattaustuotevalikoimaan kaupassa. Yhdistele vanhaa ja uutta, kerää luonnon aarteet kattaukseen ja nauti!

popupkemut-rapujuhlat-rapukattaus-tuotteet

Party like a pink Flamingo

Pop up kemut on aloittanut yhteistyön uuden juhlatarvikevalmistajan, Delight Departmentin, kanssa. Delight Department on Hollantilais-Saksalainen juhlatarvikeyritys, joka valmistaa korkeatasoisia juhlatuotteita ja juhlateemoja aikuisempaankin makuun. Delight Departmentin juhlatuotteet ovat laadukkaita ja upeasti pakattuina sopivia paitsi juhlaan myös lahjaksi. Uuden yhteistyökumppanin myötä myös värivalikoimamme kasvaa kattamaan hillittyjä nuden, hiekan, persikan ja tumman sinisen sävyihin.

popupkemut-flamingo-teemahuhla-4

Kevään uutuuksiin kuuluu verkkokaupasta nyt löytyvä Flamingo -teema, jossa persikan, pinkin, valkoisen, kullan ja hiekan sävyt yhdistyvät kauniiksi kokonaisuudeksi, tuoden uusia sävyjä tyttömäiseen juhlatyyliin. Flamingo -teema sopii upeasti lastenjuhlien lisäksi kesäkemujen teemaksi ja polttareihin. Herkulliset ja raikkaat värit kannustavat kattamaan pöytään hedelmiä ja muita raikkaita herkkuja. Mukit täyttyvät smoothieista ja uudet tarjoilumukit sopivat mainiosti hedelmäpalojen ja pienen suolaisen naposteltavan tarjoiluun.

popupkemut-flamingo-teemajuhla-2

popupkemut-flamingo-teemajuhla-3

Tuoteuutuuksista löytyy myös valmiiksi kasattu tupsuviiri, joka toimitetaan ylellisessä pahvilaatikossa. Tupsuviirillä saat helposti juhliisi huipputrendikkään tunnelman. Myös tupsupaperipallot kuuluvat kevään uutuuksiin. Yhdistele eri kokoisia ja värisiä palloja rohkeasti yhdeksi kimpuksi.popupkemut-flamingo-teemajuhla-kollaasi

popupkemut-flamingo-teemajuhla
Tupsuviiri, paperipallot ja muut paperikoristeet sopivat kauniisti paitsi juhlaan myös sisustukseen.

Pilkistävä pupu

On aika pupuaskartelujen! Lataa käyttöösi helppo askarteluarkki, jonka voit tulostaa valitsemallesi väripaperille. Leikkaa puput arkilta ja niittaa kappaleet rinkuloiksi, joiden väliin sopii pujoittaa lautasliina. Pupu voi kannatella myös pääsiäismunaa.

popupkemut-paasiainen-feelis-1

Kauniit kattaustarvikkeet sesongin väreissä löydät kemukaupasta kevät- ja pääsiäinen -kategorian alta.

popupkemut-paasiainen-feelis-2

Lataa askarteluarkki käyttöösi tästä: popupkemut-paasiaspuput.

popupkemut-paasiaspuput copy

popupkemut-paasiainen-feelis-3

Paperisulat syntyvät viimevuotisen askarteluarkin mukaan. Sulkaviiri ja tulostusarkki löytyy täältä.

Woof!! Näin järjestät koiramaiset kemut!

Pop up kemujen uusi Koiramaiset kemut -teema puhuttelee pieniä ja suurempiakin koirafaneja! Tai mikset järjestäisi juhlia pienen koiranpennun saapuessa taloon tai rakkaan vanhuksen saavuttaessa koiralle arvokas ikä.

popupkemut-koiramaiset-kemut-mukit

popupkemut-koiramaiset-kemut-murobuffetti-1

Teema on suunniteltu toimimaan erityisen hyvin mustavalkoisten kattaustarvikkeiden kanssa. Tähän teemaan sopivat myös räiskyvät neonvärit. Käytä koristeluissa rekvisiittana pehmolelut ja muut koiralelut. Kaverilahjaksi sopii vaikka pörröinen pehmolelukoira kotiin vietäväksi.

popupkemut-koiramaiset-kemut-tarra-arkki-40mm

KOIRAMAISET KEMUT -TARRA-ARKKI, YMPYRÄ Ø 40 MM

Koiramaiset kemut -teemapaperista askarrellaan koiran koppi. Teemapaperin toiselta puolelta löytyy sarjaan sopivaa tapettia. Voit kattaa kaikille vieraille oman tabletin tai askarrella koirankopit toivottamaan vieraat tervetulleeksi pöytään. Voit myös käyttää arkilta löytyvää koirankoppia kaavana ja taiteilla eri värisiä koppeja ja kattoja. Koppi on kiva myös värittää!

popupkemut-koiramaiset-kemut-teemapaperi

popupkemut-koiramaiset-kemut-teemapaperi-fiilis

MUROBUFFET

Oletko järjestämässä juhlia päiväkotipäivän päätteeksi tai kaipaat ideoita terveellisempään tarjottavaan, jolla pienten mahat täyttyvät ennenkuin kakku kannetaan pöytään? Kata pöytään helppo murobuffet. Ja näin se tehään:

Tarvitset:

  • erilaisia muroja valintasi mukaan
  • strösseleitä tai muita koristeita
  • maitoa
  • kivat kulhot
  • lusikat

Kaada murot lasipurkkeihin tai paperipusseihin, jotka voit koristella erilaisilla tarroilla. Koiramaiset kemut -teeman 40 mm tarroista löytyy mm. hauskoja tarroja tähän käyttöön. Kaada maito lasipurkkeihin tai kannuun. Asettele murot, strösselit ja maito buffetmaisesti esille. Muista kauhat tai lusikat muroille! Me käytimme murobuffetin kulhoina näitä ihania raidallisia jäätelökulhoja.

Ps. Murobuffetilla voit ilahduttaa myös omia lapsiasi ihan tavallisena arki-iltana

Juhlatrendit 2015

Uuden vuoden kynnyksen yli astuttua on hyvä katsahtaa menneeseen ja tutkia niitä teemoja, värejä ja kuoseja, jotka miellyttivät asiakkaitamme, mutta kurkata myös tulevaan. Tähän vuoteen ja tuleviin juhlatrendeihin.

Aloitetaan trendien tutkailu tämän kauden it väreistä! Pantonen kevään trendivärireportti kertoo sen, minkä perusteella monet suunnittelijat ovat tehneet töitään tätä vuotta silmällä pitäin. Viileät ja pehmeät sävyt ovat nousussa.

Kiinnitetään huomiomme ensin sinisyyteen. Sinisten värien esiinmarssista ovat supisseet juhlastylistit jo tovin aikaa. Mikäli kesähäiden väriteema on vielä suunnittelematta ota tämä värimaailma harkintaan.

popupkemut-juhlatrendit-sinisyys

Hääjuhliin sopivat myös erityisen hyvin väriskaalassa nousevat pehmeät pähkinöiden, mantelien, aprikossin ja puuterin sävyt.

popupkemut-juhlatrendit-manteli

Suunnitteletko juhlia? Nappaa suosikkisi juhlatrendeistä! 

Uuden, vanhan, kertiksen ja itse askarrellun yhdisteleminen on paitsi kätevää, myös trendikästä. Kaiva kaappeja ja yhdistele rohkeasti kuoseja ja materiaaleja. Less is more, satsaa vaikka yhteen näyttävään yksityiskohtaan, joka varastaa vieraiden huomion.

Satsaa koristeisiin, jotka voit käyttää uudelleen, esimerkiksi kaunis viirinauha koristaa juhlatilan, mutta voi somistaa myös lastenhuoneen. Juhlien left overit kannattaa käyttää ilahduttamaan lapsia joko omassa taloudessa tai nakata vaikka viereiseen kouluun tai päiväkotiin. Kaappien täyttäminen ei kannata.

popupkemut-juhlatrendit-ilmapallot

Personoidut ja koristellut ilmapallot
täyttävät juhlatilan näyttävästi. Askartele hieman extraa ja yllätä vieraasi maalatuilla tai confetein täytetyillä ilmapalloilla.

Liukuvärjätyt ja marmoroidut pinnat kattaustarvikkeissa ja tekstiileissä
tekevät taiteellisen ja yksilöllisen silauksen juhlaan. Erityisesti kodintekstiilituotteissa näitä näkyy nyt paljon. Yhdistä sinisen sävyinen liukuvärjätty pöytäliina valkoisen/kullan väriseen kattaukseen kauniin ja trendikkään juhlalookin aikaansaamiseksi.

popupkemut-juhlatrendit-timantit

Timantti pitää pintansa tämänkin kauden trendikkäimpänä juhlamuotona.
Monipuolinen muoto mahdollistaa käsin askarrellut koristeet ja pinjatat. Elegantti timantti sopii hääjuhlaan, mutta leikkisän muotonsa ansiosta myös lasten juhlaan. Pop up kemujen valikoimasta timantit löytyvät uudistuneesta Pikkuprinsessa -juhlateemasta.

popupkemut-juhlatrendit-tarjoilut

Juhlatarjoiluissa näkyvät tämän vuoden huipputrendi raakaruoka- ja leivontabuumi, terveellisyys ja vaihtoehtoiset sokerittomat herkut. Toisaalta överit on joskus paremmat kuin vajarit ja juhlapöydän kiistattomana kruununa jatkaa kakku. Upeat värikoordinoidut buffetit, viimeistellyt leivokset ja keksit ilahduttavat juhlavieraita. Ihanien Marenkityttöjen maailmanvalloituskin on kovassa vauhdissa.

Kukat ja hedelmät runsaissa printeissä näkyvät vahvasti muodissa, joten melko varmasti ne löytävät tiensä myös kattauksiin.

Lasten juhlatrendit syntyvät pienten keskuudessa leviävistä ilmiöistä. Mistä supistaan nyt päiväkodin pihalla?

Suositut piirretyt, elokuvat ja sarjat. Lego on napannut erityisesti leikki-ikäiset pojat otteeseensa, ilmiöitä syntyy myös peleistä. Esimerkiksi Minecraft on löytänyt tiensä peleistä Lego-tuotesarjaksi ja tänä vuonna tulemme näkemään myös palikkabileitä.

popupkemut-juhlatrendit-pojat

Teinimutanttikilpikkonnat ja dinosaurukset jatkavat suosiossa tänäkin vuonna. Merirosvoteema puhuttelee erityisesti pienempiä pokia. Kiitos Jaken!

popupkemut-juhlatrendit-frozen

Ihana Elsa ja jäinen Frozen -maailma ovat prinsessojen mieleen.
Tässä teemassa toistuu vahvasti myös sinisten trendivärien kirjo. Nyt pöytään katetaankin vaaleansininen, eikä vaaleanpunainen kattaus!

Sukupuolineutraalimmat lastenjuhlat järjestyvät ikisuosikkien; eläinten ja värikkään sirkuksen ympärille. Sirkus-teema on ylivoimaisesti suosituin juhlateema myös Pop up kemuissa. Veikkaanpa, että eräs allekirjoittaneenkin hurmannut karhuherra, saattaa lisätä myös nallejen näkymistä juhlapöydissä.

Näiden juhlatrendien lisäksi mieleen tulee lukuisia muitakin ihania houkutuksia juhlarintamalta, mutta palataanpa niihin kevään mittaa.

Ja pääasia on tietenkin, että väki viihtyy ja juhlakalu on onnellinen. Viis niistä trendeistä sitten.

Ahoy Pirate! Tervetuloa merirosvojuhliin & arvonta!

popupkemut-merirosvojuhlat-ilmapallot

Hauskat merirosvojuhlat syntyvät helposti yhdistelemällä mustaa ja valkoista punaiseen.

Modernin twistin klassikkoteemaan saat lisäämällä perusvärien rinnalle ripauksen välimeren vedenalaista tunnelmaa turkoosin ja mintun sävyissä. Tällä väripaletilla on toteutettu myös Pop up kemujen merirosvoteema.

Raidat, pallot, ankkurit, pääkallot, parrat ja tietysti aarrekartta! – kuuluvat tähän teemaan tietenkin.

popupkemut-merirosvojuhlat-viiri

Ilmapallot ja viirit kutsuvat merirosvot juhlaan. Ilmapallokimpuilla somistat tilan näyttävästi. Hauskan värikkään kokoleman teemaan sopivista palloista saat jo yhdellä ilmapallolajitelmalla. Valitse mustat, punaiset ja valkoiset pallot tai  ilmapallolajitelma turkoosin eri sävyissä. Tyylikkäät Ankkuri-ilmapallot voit sujauttaa vaikka lahjapusseihin kotiin viemiseksi.

Pop up kemut -klassikon, eli kolmioviirin lisäksi Merirosvo-temmasta on saatavlissa uusi lippuviiri. Lippuviiri on helppo ja kiva askarrella yhdessä lasten kanssa.

popupkemut-merirosvojuhlat-kattaus-blogiin

Näyttävä kattaus on helppo toteuttaa teemapaperin ja kertakäyttöastioiden avulla. Leikittele väreillä tai valitse tyylikäs mustavalkoinen kattaus. Merirosvo -teemapaperin toisella puolella on jännittävä merirosvokartta, jonka jokainen juhlavieras saa värittää mieleisekseen. Karttaa voi myös käyttää apunaan aarrejahdissa. Kartan kääntöpuolella toistuu pääkallokuvio.

popupkemut-merirosvojuhlat-kartta

Hauskan kartta/pääkallopaperin löydät verkkokaupastame.

popupkemut-merirosvojuhlat-kaverilahja

Tähän teemaan on helppo löytää myös kaverilahjat pienellä panostuksella. Pääkallot, kultarahat, tatuoinnit, silmälaput ja huivit sopivat teemaan mainiosti.

– – – – – –

Mikä parasta nyt sinulla on mahdollisuus voittaa kaverilahjat 12 lapselle!

Kommentoi tätä postia kirjoituksen kommenttikentässä ja olet mukana arvonnassa, jonka palkintona on kaverilahjapussit sisältöineen 12 lapselle. Arvontavoitto sisältää:

– 12 kpl punavalkoraidallisia tai mustavalkoraidallisia paperipusseja
1 arkki merirosvoteeman tarroja (halkaisija 60 cm)
rulla mt-masking -teippiä
– laatikollinen merirosvoaarteita (kultarahoja, pääkalloja ja muuta merirosvoaiheista rekvisiittaa)
– 12 kpl Fazerin lakupötköjä

Osallistu nyt jättämällä terveiset kommenttikenttään jutun otsikon alapuolella.
Kun jaat postin Pinterestissä, Facebook-seinälläsi tai omassa blogissasi, saat kaksi arpaa!
Muista liittää silloin kommenttiisi myös viesti JAETTU ja missä.

Ahoy! Onnea matkaan, voittaja arvotaan 30.1. ja voittaja julkaistaan tässä blogissa.
Pysyhän siis kuulolla!

Tee itse – Helppo DIY paperitähti

Viikko sitten tapasin ystäväni taittelemassa näitä paperitähtiä työpaikkansa koristeeksi. Tutkin askaretta sivusta ja intouduin tietenkin kysymään miten tuollainen tähti syntyy. ”Tosi helposti, teen näitä joka joulu paljon” Helppo ja kaunis tähti todella onkin. Askareesta selviää aivan ilman origamimaista ähellystä.

popupkemut-joulutahti-diy-1

Tarvitset: kauniisti taittuvaa paperia tai kartonkia, sakset, teippiä tai liimaa (viivottimen).

popupkemut-joulutahti-diy-2

Aloita taittamalla kaksi neliön muotoista paperia kahtia ja kolmioiksi. Avaa taitokset.

popupkemut-joulutahti-diy-3

Leikkaa kuvan osoittamiin kohtiin neljä 3 cm pituista halkiota.

popupkemut-joulutahti-diy-4

Taita kärjet kolmioiksi.

popupkemut-joulutahti-diy-5

popupkemut-joulutahti-diy-6

Liimaa tai teippaa yksi tähden sivu aina toisen päälle. Sivut eivät mene aivan päällekkäin, vaan toiseen reunaan tulee noin puolen sentin matkalta näkyviin alempaa sivua.

popupkemut-joulutahti-diy-7

popupkemut-joulutahti-diy-8

Lopuksi sinulla on kaksi saman muotoista ja kokoista tähden kappaletta, jotka tulee liittää yhteen. Kappaleet pysyvät parhaiten kiinni toisissaan kuumaliimalla.Laita tipat kuumaliimaa tähden sisäkulmiin ja paina toinen kappale näitä vasten.

popupkemut-joulutahti-diy-9

Pidä kappaleita hetken vastakkain niin, että kuumaliima ehtii tarttua.

popupkemut-joulutahti-diy-1_(1)

Viritä ikkunaan, käytä kattauksessa tai askartele lahjaksi. Ihan mainio vielä uutena vuotenakin!

Inspiroidu kattamaan kauniisti kertiksillä!

popupkemut-joulukattaus-kulta-blogiin

Kultaa ja kimallusta synkkään talviaikaan kaipaava kattaa pöydän runsaasti. My Little Day:n tähtilautaselle on katettu alkupaloiksi suuri paperitähti. Isokokoiset paperikoristeet tuovat kattaukseen ja koristeluun näyttävyyttä. Koristele pöytä confetilla tai viirinauhalla. Joskus on parempi olla villi kuin hillitty!

popupkemut-joulukattaus-musta-blogiin

Graafisen tyylikäs kattaus sopii pelkistettyyn sisustukseen ja aikuisten juhlaan. My Little Day:n mustin rusetein kuvioitu kertakäyttölautanen on kaunis ja ajaton. Puiset kertakäyttöaterimet pelastavat kattauksen silloin, kun omat ruokailuvälinevarastot eivät riitä.

Panosta pöydän koristeluun. Askartele kauniita koristeita paperista tai piilota vieraille hauskoja viestejä pakettikortteihin. Entä mitä jos kätkisit kortteihin kysymyksiä, jotka johdattelevat toisilleen vieraammatkin keskusteluun?

popupkemut-joulukattaus-punainen-blogiin

Pikkuveljen kattaus kutsuu pöytään poron kaveriksi. MeriMeri:n suloinen Poro-muki on todellinen jouluisen juhlapöydän showstopper. Tämän kivan kaverin kanssa viihtyy pienempikin juhlavieras. My Little Day:n chevron kuvioitu punavalkoinen lautanen sopii särmikkääseen kattaukseen.

Aina ei ole ehkä perusteltua kieltää kaikkia leikkejä ruokapöydässä. Pienen ihmisen on vaikea jaksaa istua juhlapöydässä pitkän kaavan mukaan. Varaa siis pienille vieraille pöytään oma askare; kattaukseen sopiva lelu tai piilota lautasen alle vaikka pieni väritysvihko.

popupkemut-joulukattaus-vihrea-blogiin

Vihreä ja vehreä kattaus syntyy yhdistelemällä eri vihreän sävyjä ja keräämällä luonnon materiaaleja kattauksen koristajaksi. Kävyt, kuusenoksta, männynoksat ja erilaiset yrtit sopivat erityisen kauniista talviseen kattaukseen. Vihreä raikastuu saadessaan rinnalle valkoisen. Älä arkaile tehdä runsaita koristeita eri materiaaleja yhdistellen.

Käytä kattauksessa kertakäyttöastioita, aterimia, lasia ja porsliinia rohkeasti. Älä pingota omien varastojen riittävyyden kanssa, vaan valitse rohkeasti kertakäyttöastioita myös juhlapöytään. Ota lapset mukaan koristeluun ja kerätkää yhdessä materiaaleja koristeluun metsästä.

My Little Day:n paperilautaset, eläinkoristeet ja kimaltelevat kuuset löydät verkkokaupasta.

Mutta nyt on aika äänestää! Klikkaa itsesi kilpailuun tästä ja kerro meille mikä oli suosikkisi näistä kattauksista. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan 50 € arvoinen vapaavalintainen kemupaketti.

kattausaanestys-blogiin

Halloween cake pops

popupkemut-halloween-vaahtokarkki-pops-blogiin

Vaahtokarkki on hauska halloween -nami. Valkoinen makeismöykky on sellaisenaankin varsin aavemainen ja elintarviketusseilla vaahtiksista voi taiteilla mitä kummallisempia mörköjä. Kauniit vaahtorakki popit taas ovat salonkikelpoisia makeisia. Nämä kaunokaiset syntyvät vähällä vaivalla ja nonparellien väriä vaihtamalla saat popeista aina omaan juhlaasi sopivat.

Halloween cake popsien valmistamiseen tarvitset:
Suuria (valkoisia) vaahtokarkkeja
Valkosuklaata / Valkoista Candy Melts:ia
Strösseleitä (haluamissasi väreissä)
Paperipillejä
Rusettinauhaa

Paina paperipillit vaahtokarkkeihin pystyyn. Siirrä odottamaan. Sulata valkosuklaa (tai Meltsit) mukissa tai kulhossa mikrouunissa. Ole tarkkana, ettei suklaa pala – lämmitä sitä aina vähän kerrallaan (20 sek.), äläkä käytä mikroa täydellä teholla (600W on ihan hyvä).  Sekoita ja toista kunnes suklaa on sulaa. Voit sulattaa suklaan myös vesihauteessa.

Dippaa vaahtokarkit valkosuklaassa (dippaa noin 1/3 karkista tai puolet, voit itse valita). Heti kun olet dipannut vaahtokarkit sulassa suklaassa ripottele niiden päälle strösseleitä, ne tarttuvat hyvin sulan suklaan pintaan.

Laita valmiit vaahtokarkit pystyyn sopivan kokoiseen maljakkoon tai lasiin – tai painele ne pystyyn vaikkapa styrokslevyyn. Siirrä valmiit herkut jääkaappiin siksi aikaa, että suklaa jähmettyy.

Koristele rusettinauhoin tai haluamallasi tavalla, tarjoile – tai pakkaa kauniisti pusseihin.

popupkemut-halloween-vaahtokarkki-pops-blogiin-2

Kauniit paperipillit, nauhat ja tyylikkäät mustat nonparellit löydät Pop up kemukaupasta.

1 2